Петриківська районна бібліотека

Середа, 15.05.2024, 08:05

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів

14 жовтня Україна відзначає День захисника України, День Українського козацтва, яке святкують одночасно з одним з найвеличніших християнських свят - Покрови Пресвятої Богородиці. Козацтво України вважало Пречисту Богородицю своєю покровителькою і заступницею. Це свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний.

    День захисника України ніколи не буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійствами. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордо ... Читати далі »

Переглядів: 398 | Додав: Flash | Дата: 13.10.2016 | Коментарі (0)

Петриківська районна бібліотека отримала перемогу у проекті «Містки громадської активності», який фінансується Європейським Союзом та впроваджується у партнерстві з Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро), Українською бібліотечною асоціацією (Київ) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава).

Це дворічний проект, орієнтований на сприяння демократичним перетворенням в Україні шляхом впровадження нових, а також підтримки вже існуючих активних громадських ініціатив з особливим акцентом на невеликих містах, які виявилися найбільш уразливими в сучасних українських умовах.

Цільовою групою проек ... Читати далі »

Переглядів: 714 | Додав: Flash | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

   30 вересня для бібліотекарів Петриківського району пройшло у незвичному форматі. Колеги зібралися за круглим столом, щоб привітати один одного з професійним святом, а також вшанувати геніального  Каменяра Івана Яковича Франка. Тематичний підсумковий захід «Світлий геній українського слова»  в рамках  районного читацького марафону «Під Франковою зорею» був приурочений  160-річчю від дня народження генія та  100-річчю з дня його смерті. Сьогодні ми невипадково згадуємо про Івана Франка, в наш професійний день,оскільки роль письменника в існуванні, процвітанні та розвитку  наших книгозбірень надзвичайна. Протягом багатьох років Іван Франко займався створенням бібліотек, народних читалень у селах. Він був переконаний: доки не буде належної організації бібліотечної справи в Україні, доки кожен мешканець міста чи села не матиме змоги одержати необхідну йому літературу, доти й культурне, політичне життя країни лишатиметься ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: Flash | Дата: 04.10.2016 | Коментарі (0)

    Нещодавно, а саме 26-28 вересня, модератор кіноклубу «Docudays UA Пектораль» Завалипіч Олеся  відвідала   3-денний лекторій   «Документалістика: історія, герої, індустрія» у рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA», який пройшов у м.Київ. Варто відразу зазначити, що документалістика – це дуже складний жанр. Людина, яка є модератором кіноклубу і працює з документальним  кіно, повинна володіти багажем певних знань і вміти роозумітися в матеріалах  фільму, який буде представляти на своєму засіданні. Документальне кіно має багатогранну структуру. При створенні фільмів подібного роду використовуються і різні техніки зйомки: постановочна, репортажна, архівні фотографії та відеоматеріали. Допомогу в розумінні фільмів надають саме такі лекторії.  Велике враження, напевне, залишило ... Читати далі »

Переглядів: 825 | Додав: Flash | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (0)

        Як зазвичай, у кожної бібліотеки є своє особисте свято - ювілей. 29 вересня відбулося урочисте святкування 70-річчя КЗК «Петриківська селищна бібліотека». У залі зібралися найактивніші читачі, друзі, меценати закладу. Учасники святкового дійства разом з господинею Десятерик Валентиною розповіли про історію своєї  бібліотеки, про співпрацю з громадою та іншими організаціями, традиції, яких дотримуються.

Привітати із ювілеєм закладу та Всеукраїнським днем бібліотек прийшли учні Петриківської НЗСОШ — звучали  вірші,пісні,танці,  а також представники Петриківської селищної ради на чолі з головою  Гавриленко Ольгою Григорівною,керівники інших закладів, колишні працівники, активні читачі. Було багато теплих слів,позитивних емоцій, подарунків. Побажання міцного здоров'я, особистого щастя, творчого натхнення, добра, миру та благополуччя, відчуття справжнього задоволення від своєї роботи та нових успіхів ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: Flash | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (0)

«Народність і територія стрілися саме на порозі історичного життя нашого народу і утворили першу підставу його розвою» 
М. Грушевський

  З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського 26 вересня в Петриківській районній бібліотеці було проведено огляд літератури  для старшокласників та оформлено книжкову виставку,на якій подано матеріал про життя, творчість, діяльність та  його праці. Це - вчений світового рівня, творча спадщина якого близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору. Він показав, що еволюція людства, попри всі складнощі, має тенденцію до встановлення справедливого демократичного ладу. Влада у державі має належати особам, обраним народом на демократичних засадах, працювати для народу, спиратися на волю його більшості. Очоливши Центральну Раду, він був глибоко переконаний, що нова українська дер ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: Flash | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (0)

08 вересня 2016 року в Петриківській районній бібліотеці пройшов семінар для бібліотечних працівників району на тему «Складові успіху:PR – діяльність публічних бібліотек Петриківщини».      Директор  централізованої бібліотечної системи Оксана Насонова ознайомила працівників бібліотек   з програмою семінару та зауважила: « Бібліотекам потрібні нові ідеї, нові проекти. Зміни, які відбуваються навкруги, потребують нових рішень, нових підходів, нового стилю та діалогу».
     У ході семінару були розглянуті питання щодо подальшого розвитку бібліотек та залучення  користувачів до книги та читання, підготовка закладів до відзначення Дня бібліотек, питання планування на 2017 рік та звітності.

      Бібліотека в епоху комп’ютеризації стає всюдисущою для користувачів і потрібною їм. ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: Flash | Дата: 09.09.2016 | Коментарі (0)

      2 вересня 2016 року працівники РКЗК «Петриківська ЦБС» були присутні у Петриківському районному музеї на відкритті виставки «Україна. З вірою в серці» від Громадського історико-етнографічного ставрографічного Музею Христа,єдиного в Україні і Східній Європі. Директор музею Векленко Віктор Олексійович презентував близько 400 експонатів:150 дукачів,решта – натільні хрестики мешканців 20 областей України. Дуже цікавими є барочні жіночі хрестики, полтавські хрестики,харківські,черкаські,запорізькі та хрест Яблуневий Спас,багато хрестів козацької доби.

 Неоціненним подарунком для бібліотек району ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: Flash | Дата: 08.09.2016 | Коментарі (0)

          Перший Спас, який також називають Медовим Спасом, або святом Маковея, традиційно святкують 14 серпня. Це день збору меду, який бджоли носили протягом всього теплого сезону. Перші вирізані стільники бджолярі несли до церкви, там мед святили і благословляли його вживання в їжу. З цього дня дозволялося їсти мед і страви, приготовані з ним. Працівники Петриківської районної бібліотеки долучилися до святкування  і провели 15 серпня день частування користувачів смаколиками з медом.

Мед на столі - радість у хаті!

Будьте здоров’ям міцним багаті!

Хай бджоли приносять медок завзято,

Щоб вам було солодко в будні і свята!

 

Переглядів: 433 | Додав: Flash | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

Народність і територія стрілися саме на порозі історичного життя нашого народу і утворили першу підставу його розвою» 
М. Грушевський

    Михайло Грушевський — це вчений світового рівня, творча спадщина якого близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору. Він показав, що еволюція людства, попри всі складнощі, має тенденцію до встановлення справедливого демократичного ладу. Влада у державі має належати особам, обраним народом на демократичних засадах, працювати для народу, спиратися на волю його більшості. Очоливши Центральну Раду, він був глибоко переконаний, що нова українська державність має базуватися на принципах демократії і закону. Своєю працею М. Грушевський закладав міцні підвалини української державності. Діяльність і творчість Михайла Сергійовича створили цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному р ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: Flash | Дата: 12.08.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 »

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0