Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 04:48

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Вересень » 9 » «Складові успіху:PR – діяльність публічних бібліотек Петриківщини»
14:37
«Складові успіху:PR – діяльність публічних бібліотек Петриківщини»

08 вересня 2016 року в Петриківській районній бібліотеці пройшов семінар для бібліотечних працівників району на тему «Складові успіху:PR – діяльність публічних бібліотек Петриківщини».      Директор  централізованої бібліотечної системи Оксана Насонова ознайомила працівників бібліотек   з програмою семінару та зауважила: « Бібліотекам потрібні нові ідеї, нові проекти. Зміни, які відбуваються навкруги, потребують нових рішень, нових підходів, нового стилю та діалогу».
     У ході семінару були розглянуті питання щодо подальшого розвитку бібліотек та залучення  користувачів до книги та читання, підготовка закладів до відзначення Дня бібліотек, питання планування на 2017 рік та звітності.

      Бібліотека в епоху комп’ютеризації стає всюдисущою для користувачів і потрібною їм. Користувач бібліотеки є центром тяжіння, для нього – всі сервіси, ресурси, технології. Бібліотекам же потрібно дослухатись до їх пропозицій, проявити активність, вивчати потреби громади і активно втручатись своїми комунікативними та інформаційними формами до вирішення їх проблем. Справа, як виявляється, не така проста і для організації такої праці необхідно фахівцям повсякчас вчитися, шукати форми співпраці, довіри і позитивними результатами здобувати авторитет.

Бібліотекарі повинні вміти входити в інформаційне поле місцевої громади та знаходити спільну мову із потенційним читачем,постійно виробляти чітку систему самореалізації.

       У нашому суспільстві існує стереотипна думка про те , якою є бібліотека. Тож зміна традиційного сприйняття книгозбірні і донесення до населення ключового повідомлення про те, що бібліотеки модернізуються та надають користувачам нові види послуг на основі сучасних технологій, можливі тільки через ефективні звязки із медіа. Як будувати ефективні відносини з журналістами? Навіщо це робити, а головне - як? В чому секрет успішного повідомлення для преси? Механізм ефективного релізу та анонсу, основні помилки – «як не потрібно робити» .Ці питання викликали живий інтерес у бібліотекарів. Як зауважила директор : « Мета семінару - навчити бібліотечних працівників правильно подавати інформацію про свої ресурси і послуги та грамотно організовувати роботу з представниками засобів масової інформації для забезпечення якомога ширшого її розповсюдження».  Обмін досвідом виявився дуже корисним, адже справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни – завдання не із легких. Від якості роботи бібліотеки залежить якість поколінь – як сучасного, так і прийдешнього.

      До Дня українського кіно була презентована книжкова виставка «Смакуймо кіно українською» та показано документальний фільм «Що написано пером». Модератор кіноклубу РБ «Docudays UA Пектораль» Завалипіч Олеся надала інформацію про фільм і режисера. Після перегляду відбулось жваве обговорення героя та сутності його життя.

Переглядів: 512 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0