Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 08:25

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Світлий геній українського слова
14:46
Світлий геній українського слова

   30 вересня для бібліотекарів Петриківського району пройшло у незвичному форматі. Колеги зібралися за круглим столом, щоб привітати один одного з професійним святом, а також вшанувати геніального  Каменяра Івана Яковича Франка. Тематичний підсумковий захід «Світлий геній українського слова»  в рамках  районного читацького марафону «Під Франковою зорею» був приурочений  160-річчю від дня народження генія та  100-річчю з дня його смерті. Сьогодні ми невипадково згадуємо про Івана Франка, в наш професійний день,оскільки роль письменника в існуванні, процвітанні та розвитку  наших книгозбірень надзвичайна. Протягом багатьох років Іван Франко займався створенням бібліотек, народних читалень у селах. Він був переконаний: доки не буде належної організації бібліотечної справи в Україні, доки кожен мешканець міста чи села не матиме змоги одержати необхідну йому літературу, доти й культурне, політичне життя країни лишатиметься на дуже низькому рівні розвитку: "Нація, котра помирає з голоду, в котрій 90 % людей не вміє ні читати, ні писати і не має ніякої політичної волі, така нація потребує хліба, азбуки і конституції...".
     Всю біографію письменника можна легко знайти у книжках або в інтернеті, але насправді цікавих фактів з біографії письменника не так багато. Ми вирішили розглянути факти з життя Франка з різних видань, з різних точок зору, з різних сторін, в неординарних форматах. Кожна група розповідала про різні періоди життя та творчості українського Мойсея, вдаючись до цікавої розповіді, загадкових запитань,інтелектуальних ігрових форм. Підсумовуючи,ми всі разом ще раз підтвердили той факт, що Іван Франко був одним із небагатьох лідерів, який понад усе любив Україну,глибоко переживав за її долю,людей,при цьому все своє життя присвятив титанічній праці в різних сферах діяльності аби покращити та підняти статус країни до європейського рівня.

    Приємним подарунком були  вітання смачними пирогами від сусідів та активних наших користувачів ПТУ на чолі з директором Білоконем В.Я.,начальника відділу культури,туризму, національностей та релігій, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ячмінь В.С., голови профспілки працівників культури Петриківського району Лук’яненко Л.М. та вдячних наших громадян.

 До урочистого заходу  було створене святкове «Бібліотечне дерево» з фото усіх працівників бібліотекарів  - як символ  продовження роду, міцних сімейних традицій, стабільності та процвітання нашої дружної, освіченої, креативної бібліотечної родини!

  

Переглядів: 465 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0