Петриківська районна бібліотека

Середа, 15.05.2024, 12:48

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Грудень » 9 » Закон та право для всіх єдині
16:23
Закон та право для всіх єдині

                                                                        Сучасне суспільство складне і багатогранне. Воно вимагає від кожної людини виконання ряду правил, без яких неможливо нормально жити і розвиватися серед інших людей. Виконання цих правил дозволяє особистості знайти себе в цьому світі, розвиватися, забезпечити собі гідне життя. До них належать, зокрема, правові відносини. Тому молодь зобов’язана орієнтуватися в основних юридичних питаннях.

Для цього в нашій країні щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права. В рамках цього заходу Петриківська районна бібліотека для учнів  9-10 класів Петриківської середньої школи і учнів ПТУ -79 провели  правовий лабіринт, на якому розглядалися питання: адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх;  Конвенція ООН про права дитини;  права, обов'язки і повноваження національної поліції. Зустріч відбулася за участі спеціалістів – начальника відділу соціальної роботи центру соціальних служб Петриківського району Гречанова О. І., начальника бюро правової допомоги Петриківського району Орел Л. І., фахівця із соціальної роботи Петриківського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції Самойленко А.В.

Захід був спрямований на правове виховання учнів, що включало в себе не тільки озброєння знаннями щодо адміністративної та кримінальної відповідальності, а також засвоєння учнями знань щодо своїх прав у сім’ї, у школі, у суспільстві. Учням було роз’яснено сутність моральних і правових норм, заборон, що таке адміністративна та кримінальна відповідальність, яка існує відмінність між цими поняттями, з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність, за які злочини та правопорушення можна притягнути неповнолітню особу до відповідальності та види покарання. Самойленко А.В. ознайомила учнів з принципом роботи кримінально-виконавчих установ, які види покарань застосування та як виконуються щодо неповнолітніх, як здійснюється контроль за виконанням покарань щодо неповнолітніх, не пов’язаних із позбавленням волі та ін..

Бібліотекар Потапенко Юлія Вікторівна запропонувала присутнім замінити та доповнити морально-правові ситуації,  які є більш актуальними для підлітків і які можуть трапитися у повсякденному житті з ними.

Також  для дітей були  представлені соціальні ролики про патрульну поліцію, які інформують про допомогу патрульної поліції в складних життєвих ситуаціях, пов’язаних з правопорушеннями (насильство в сім’ї, безпека на вулиці, керування автомобілем в стані алкогольного , або наркотичного сп’яніння).На сьогоднішній день проблема правопорушень та вчинення злочинів неповнолітніми є і залишається однією з гострих проблем українського суспільства. Щороку збільшується кількість вчинення неповнолітніми особливо тяжких злочинів, які пов’язані з наркотиками, хуліганство, крадіжки, злочини проти життя та здоров’я. Всі разом будемо робити життя кращим!

 

Переглядів: 563 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0