Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 20:15

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Травень » 29 » Відкриття центру слов’янської писемності та культури «До джерел слов’янської писемності».
10:22
Відкриття центру слов’янської писемності та культури «До джерел слов’янської писемності».

Історія Дня слов’янської писемності і культури, який сьогодні відзначає Петриківщина й вся Україна, сягає корінням у далеке XІІ століття.

Завдяки старанням святих Кирила і Мефодія, яким присвячено день, словнські народи пізнали ази писемності та мудрих книг. Духовні начала в людині завжди високо цінувалися в нашій країні. Ці вічні цінності не повинні бути втрачені і сьогодні.

З нагоди відзначення Дня слов’янської писемності і культури та згідно розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова, 24 травня 2013 року в читальному залі Петриківської районної бібліотеки відбулося урочисте відкриття,  центру слов’янської писемності та культури «До джерел слов’янської писемності».

Захід відкрила Потапенко Ю.В., читаючи вірша Ф. І. Тютчева, потім було  вітання учнів 2 класу Петриківської початкової школи (класний керівник Лісна Н.В.).

В.о. начальника відділу культури і туризму при Петриківській РДА Пікуш Л.М. привітала всіх присутніх зі святом та розповіла про значення цього Дня словнської писемності і культури та створення таких центрів у духовному і культурному житті українців. 

Гарна була розповідь отця Дімітрія, настоятеля Іванівського храму.

В.о. директора «РКЗК Петриківська ЦБС» Шумейко Н.С. презентувала створений центр словнської писемності, і додала, що це свято відзначається у всьому словнському світі і є значимим явищем у культурному, політичному та духовному житті словянських народів. Сьогодні всі ми маємо памятати про духовну єдність, прагнення до добра й справедливості! І на закінчення побажала всім твердості духу, миру й злагоди  родинам.

Бібліотекарі Петриківської районної бібліотеки Мороз С.І. та Пікуш С.П. розповіли історію Дня слов’янської писемності і культури та розповіли про заслуги Кирила і Мефодія в історії культури.

Протягом усіх урочистостей була показана відео презентація «Кирило і Мефодій просвітителі слов'янські».

Всім присутнім роздано бібліографічні показчики «Єдиного слова ради» виготовлені бібліотекарем Мороз С.І..

У підготовці заходу взяли участь:  в.о. директора «РКЗК Петриківська ЦБС» Шумейко Н.С., бібліотекарі: Мороз С.І., ПІкуш С.П., Потапенко Ю.В., Завалипіч О.В., Бутко О.В.

Переглядів: 854 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0