Петриківська районна бібліотека

Четвер, 16.05.2024, 02:43

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Березень » 1 » «Трудний»
15:09
«Трудний»

25 лютого в петриківській районній бібліотеці для дітей відбулося відкриття кіноклубу медіапросвіти з прав людини " Docudays UA Світлячок».

    Відкриття  Кіноклубу "Docudays UA  Світлячок" модератор Бутко Ольга   вирішила розпочати з  перегляду документального фільму «Трудний». Під час перегляду  діти зацікавлено спостерігали за сюжетом фільму, а потім висловлювали думки щодо  цікавих моментів фільму. Разом із експертом  Синявською Аллою (головним спеціалістом Петриківського відділу юстиції) вдалося звернути увагу на важливі моменти і знайти відповіді на деякі запитання  щодо фільму. Дивитися документальні фільми не достатньо, щоб чогось навчитися, треба  чути і бачити, думати і робити висновки. 

 Після перегляду фільму на дітей чекала жвава та цікава дискусія. Кожен зміг виказати власну думку з приводу того, що побачив. Адже для модератора кіноклубу  вкрай важливим було те, щоб підлітки  обговорювали документальне кіно та формували власну думку на актуальні проблеми сьогодення.

 Поговорили і про права дитини , зокрема, про право на навчання, розвиток творчих здібностей  та право на сім'ю і батьківське піклування. Для отримання поглиблених знань бібліотекар Потапенко Ю. Підготувала для дітей виставку документних ресурсів на правову тематику "Кожна дитина має право..." і детальніше ознайомила та  звернула увагу на деякі ключові статті з Конвенції ООН з прав дитини.      .

26 лютого 2016 року  відбулось чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини «Docudays UA Пектораль».  Учні  10-А класу Петриківської середньої школи (кл.керівник Щербина Н.П.) мали можливість подивитися фільм  режисерів Дмитра Тяжлова і Миколи Бондарчука «Трудний». У документальному фільмі йдеться про  проблеми, з якими стикаються діти-сироти, що виховуються в приватних інтернатах, про залежність від комп’ютерної гри у сучасних підлітків, і які наслідки може за собою нести ігроманія.

Після перегляду фільму бібліотекар Пікуш Світлана провела опитування  серед  глядачів,  які дуже активно відповідали та обговорювали проблеми за фільмом.

Наприкінці заходу модератор Завалипіч Олеся  об’єднала учасників дискусії у міні-групи, кожна з яких отримала  завдання переглянути Конвенцію і знайти ті права, які стосуються теми засідання і підготувати свої презентації на папері. Після чого кожна  група  презентувала свої роботи,  учасники  висловлювали свої. На запитання по правовій освіті відповідала  експерт – головний спеціаліст Петриківського районного управління юстиції Синявська Алла Василівна.

Завершення засідання було позитивним, оскільки молодь забажала зустрітися ще.

Переглядів: 638 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0