Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 18:41

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Липень » 28 » Свято Сонця та зрілості літа
12:30
Свято Сонця та зрілості літа

Зелена рунь на луках аж п’яніла,

Цілющі квіти в травах запашні…

                           М.Яковчук

Якщо ми хочемо зрозуміти світ і себе в ньому, ми повинні знати, як його розуміли до нас…Кожен українець  має бути обізнаний з історією свого народу, мусить знати . як жили наші діди і прадіди, яке було значення рослинного світу – квітів і дерев у житті народу.

 Коли духмяне українське літо в самому розпалі, з квітчастими вінками і яскравими вогнищами приходить свято Івана Купала. Це день літнього сонцевороту, що збігається з Різдвом Івана Хрестителя.7 липня- свято Івана Купала-одне з найдавніших і найбільш улюблених в народі. Це дохристиянське свято, якому притаманні язичницькі елементи культу сонця, аграрної магії, та обрядів очищення. День Івана Купала - одне з найпоетичніших і казкових свят, яке дарує нам не тільки повір'я, обряди та забави, але і безліч ідей для рукоділля та декору. Свіжа зелень, польові квіти, вінки, стрічки, свічки, обереги - все це може змусити інтер'єр заграти новими фарбами а особливо напередодні Івана Купала. З метою відродження національних традицій та обрядів,залучення дітей та молоді до культурно-масової діяльності створення місточка єднання поколінь. Як використовувати давні традиції в сучасному дизайні інтер'єрів, власноруч виготовити обереги з купальським звичаїв і наповнити будинок енергією природи і дещицею чарівництва - про це дізналисяся відвідувачі майстер-класу. А провела його народний майстер декоративної творчості Наталія Рибак.

Вона  розповіла дітям та присутнім цікаву інформацію про квіти купальського віночка і купайла а також його історію, вшанування нашими прабабусями. За традицією всі учасники в процесі створення виробів своїми руками знайшли нові цікаві знайомства, поспілкувалися в приємній атмосфері і просто добре провели час. Цвіту папороті можна більше не шукати, набагато краще створити його власноруч !!!

Петриківська районна бібліотека  тісно співпрацює з Дніпродзержинською ЦБС , використовуючи Інтернет - ресурси на допомогу навчально-виховному процесу, а саме – проведення майстер -класів є майстрами Петриківського розпису та інших народних ремесел. Також ведеться активна робота з дітьми по  оволодінню юними користувачами комп’ютерних технологій та навичок роботи в мережі Інтернет. Сподіваємося, що це спілкування надало загальну уяву про електронно-комунікативне середовище, невичерпний досвід та віртуальне знайомство.

Бібліотекарі подали присутнім та віддаленим користувачам цікаву інформацію про історію свята Івана Купала, яке прийшло до нас із глибини віків і символізує тепло, молодість, кохання.І діти, і дорослі отримали справжнє задоволення, доторкнувшись до історії прадавніх звичаїв нашого народу.
 

Переглядів: 649 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0