Петриківська районна бібліотека

Четвер, 16.05.2024, 05:22

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Травень » 5 » Слід війни в моїй родині
16:25
Слід війни в моїй родині

 Роки… Вони швидкоплинні… Не підвладні часу…Йдуть так стрімко, нікого не запитуючи, ні на що не зважаючи. І скільки всього було  за ті пережиті роки!

    Сімдесят один  рік  тому закінчилася Друга Світова війна, але пам'ять про подвиг воїнів, які полягли на фронтах заради довгоочікуваної перемоги, живе в серцях людей.  Адже війна – це горе, яке не обійшло жодної родини, забравши на фронт найрідніших людей.Саме тематика воєнного лихоліття, перемоги звучала  у поетичних рядках,спогадах присутніх членів клубу за інтересами «Від усієї душі», чергове засідання якого відбулося 5 травня 2016 року за назвою «Слід війни в моїй родині». За традицією головними героями зустрічі були односельці  Орел Ніна Іванівна та Батюк Любов Василівна, раннє дитинство яких прийшлося на воєнні роки. Життєвим зорепадом пролетіли роки, сивина лягла у коси, а життя продовжується в онуках та правнуках…Цим жінкам були присвячені фільми з миттєвостей їх цікавого, але непростого життя,  розкрили їх  життєві історії.

  

Зустріч пройшла душевно, з приємними сюрпризами – музичним вітанням від вихованців дитячого садочка «Сонечко»,  учнів Петриківської дитячої музичної школи,сценки  у виконанні учнів Петриківської НСОШ. А пісні воєнної пори у виконанні Раїси Гречанової, Тетяни Захарченко, Евдокії Первуніної, Софії Нагай, Григорія Раїльченка та Володимира Глущенка повернули всіх присутніх у ті пам’ятні  роки. Зі слізьми на очах і трепетом в душі всі присутні слухали спогади про повоєнне дитиство наших учасників.

   

     Не обійшлось і без поздоровлень іменинників весняної пори, які отримали іменні медалі. Кожен учасник отримав листівочку  «Серце в долонях» на честь Дня Перемоги та Дня пам`яті і примирення.

     

     У ці травневі дні в читальній залі Петриківської районної бібліотеки експонується виставка-вернісаж «Йде травень крізь хвилини, дні і роки».

     Ми пам'ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об'єднані Нації. Пам'ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

      

Переглядів: 631 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0