Петриківська районна бібліотека

Четвер, 16.05.2024, 01:59

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Травень » 4 » «РАСИЗМ - ГЛОБАЛЬНА ПРОБЛЕМА СУЧАСНОСТІ»«Docudays UA Пектораль»
13:44
«РАСИЗМ - ГЛОБАЛЬНА ПРОБЛЕМА СУЧАСНОСТІ»«Docudays UA Пектораль»

"Здорова нація так само не помічає своєї національності,

як здорова людина - хребта."         Бернард Шоу

 Як завжди, в останній тиждень місяця, а саме 29 квітня, відбулось чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини «Docudays UA Пектораль».  Для   постійних учасників клубу, а саме для учнів 10-А класу Петриківської середньої школи (кл.керівник Щербина Н.П.), було запропоновано переглянути документальну стрічку режисера Ноа Левіна  «ПОЛУМ’ЯНІ ГОЛОСИ».

Вже стало традицією перед переглядом фільму проводити вправи для самовираження, впевненості в собі, доброзичливого ставлення один до одного. Цього разу бібліотекар Пікуш Світлана провела  вправу «Мій настрій», де потрібно  було озвучити, показати  свій настрій на даний момент.

Модератор кіноклубу Завалипіч Олеся представила  інформацію про фільм і режисера та ознайомила з деякими фактами з культурного і соціального життя ефіопських євреїв, ставлення уряду до цієї общини, які відбуваються в сучасному Ізраїлі,  не розкриваючи фабулу стрічки.

Після перегляду відбулось жваве обговорення героя стрічки Сруліка, талановитого і волелюбного підлітка. Діти дуже перейнялися долею героя, і навіть не припускали , що в такій «демократичній парламентській республіці» відбувається боротьба, як би мовити, двох «світів». Причому, в другому світі набагато менше привілей, прав та шансів на щасливе майбутнє.

На підведення підсумків засідання кіноклубу модератор поставила питання: «Що вам особливо запам’яталося з сьогоднішнього заняття?». Висловлювання учасників проводилися  у формі «Гарячого мікрофону». З відповідей дітей можна виокремити основну тезу: расизму - не колір шкіри, а людське мислення. Тому і зцілення від расових забобонів, ксенофобії і нетерпимості варто шукати насамперед у рятуванні від неправильних уявлень, що протягом багатьох століть були джерелом невірних концепцій про переваги чи навпаки, більш низькому положенні різних груп серед людства».

  

Переглядів: 659 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0