Петриківська районна бібліотека

Середа, 15.05.2024, 17:49

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Грудень » 6 » "Про СНІД на повен голос"
23:18
"Про СНІД на повен голос"

       1 грудня в усьому світі оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом, який є чумою сьогодення. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – звернути увагу суспільства на цю проблему. СНІД - особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Це інфекційне захворювання здатне за 10-20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання. 
5 грудня з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у читальній залі Петриківської районної бібліотеки відбулось чергове засідання кіноклубу «Docudays UA Пектораль», на якому для учнів 11-А класу (кл.керівник Щербина Н.П.) Петриківської середньої школи було представлено документальну стрічку «Грішна хвороба» (режисер: Ян Яап Кейпер ).
Перед показом фільму модератор Завалипіч Олеся започаткувала дискусію в аудиторії щодо теми боротьби з ВІЛ/СНІД, захисту прав людей, які хворіють на ВІЛ/СНІД, і наскільки актуальною для України є проблема боротьби зі СНІДом? 
Як завжди,після перегляду відбулось жваве обговорення, і навіть суперечки щодо людей, які хворіють на цю страшну хворобу. Але основна ж думка була такою: наші люди ще не готові до того, щоб сприймати ВІЛ-інфікованих як абсолютно нормальних членів суспільства. Треба, щоб люди якомога швидше усвідомили, що СНІД - це не хвороба виключно наркоманів чи представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. Ця проблема може торкнутися кожного з нас!
Вже наприкінці дискусії модератор запропонувала кіноклубовцям творче завдання «Соціальна реклама проти ВІЛ/СНІДу». Кожній команді було запропоновано скласти свій слоган для соціального ролика про СНІД (URL адреса на відео:https://youtu.be/U6OvGDxfA_A).
Сьогодні ми кажемо, що маленька свічка світлої пам’яті про людей, які померли від СНІДу, може кинути виклик темряві байдужості. Сьогодні ми кажемо, що кожна людина, яка взяла на себе відповідальність за своє життя, викрила темряву незнання та страху. Кожна людина, яка проявила толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, пролила світло на темряву жорстокості та неприйняття. Кожен, хто зараз робить все можливе, щоб зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу, робить жест доброї волі, яким можна вшанувати пам’ять тих, хто помер від СНІДу.
Пам'ятайте, що ВІЛ або СНІД — це не привід для дискримінації. Люди, що живуть з ВІЛ/СНІД, також мають емоції і почуття. Ці люди відчувають себе ізольованими, не отримуючи підтримки, у якій є потреба. Саме толерантне ставлення кожного з нас може змінити погляд суспільства на цю проблему.

Переглядів: 506 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0