Петриківська районна бібліотека

Середа, 15.05.2024, 07:44

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Листопад » 16 » Сучасні функції і завдання бібліотеки інформаційного суспільства
15:02
Сучасні функції і завдання бібліотеки інформаційного суспільства

3 листопада 2016 року в РКЗК «Петриківська ЦБС» відбулася нарада   « Сучасні функції і завдання бібліотеки інформаційного суспільства» для бібліотекарів публічних бібліотек Петриківського району,де говорилося про пріоритети розвитку бібліотечної справи на найближчі роки, а зокрема у 2017 році.

    Як зауважила директор Насонова О.А.: «До планування роботи необхідно підійти ретельно і продумано, зваживши на умови сучасної діяльності бібліотеки та свої можливості. Планові заходи повинні працювати на майбутнє, формувати своєрідний, оригінальний та сучасний імідж бібліотеки».

Планування, як і звітність, є складовими менеджменту бібліотеки, завдяки яким бібліотекар може комплексно осмислити діяльність книгозбірні, визначити позитивні та негативні тенденції в її роботі, послідовно вирішуючи складні завдання, що стоять перед бібліотекою, зокрема: формування інформаційного ресурсу, удосконалення бібліотечно-бібліографічного обслуговування та надання бібліотечних послуг з використанням новітніх технологій.

У 2017 році було рекомендовано звернути увагу на такі пріоритетні напрями діяльності бібліотек, як  роль публічних бібліотек в соціально-культурному житті місцевих громад;   надання вільного доступу до інформаціі для населення; організація бібліотечних акцій, літературних фестивалів, книжкових форумів; соціальне партнерство бібліотек у формуванні бібліотечних послуг для людей з обмеженими фізичними можливостями; розширення простору обслуговування бібліотеки віртуальними засобами; бібліотеки як ресурсний центр з екологічного виховання громадськості; бібліотека – центр міжкультурних комунікацій.

       Заступник директора по роботі з дітьми Шумейко Н.С. ознайомила присутніх із районними заходами, які будуть проведено спільно з Петриківською районною бібліотекою для дітей у 2017 році.

      Зміни, оновлення, прогрес у бібліотечній справі передбачають подальше вдосконалення форм і методів діяльності. Бібліотекам необхідно бути креативними, наполегливо рухатися вперед, зміцнювати позиції зберігаючи традиційні функції та водночас надаючи актуальні послуги, бути невід’ємною частиною місцевих громад.

 

 

Переглядів: 718 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0