Петриківська районна бібліотека

Понеділок, 13.05.2024, 23:44

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Жовтень » 4 » Петриківк@– селище бібліотечне
16:02
Петриківк@– селище бібліотечне

 8 вересня Петриківська района бібліотека стала учасником обласного свята презентації-бенефісу «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення», яке відбулося в парку ім. Л. Глоби з нагоди відзначення Дня міста Дніпропетровська.

      Працівники бібліотеки представляли широкий спектр сучасних інформаційних технологій та інноваційних послуг уміло переплівши  з традиційними послугами. До уваги глядачів було представлено нищенаведені заходи:

       Розгорнута виставка інформаційних матеріалів «Петриківк@ -селище бібліотечне!»

        Виставка містила матеріали про Петриківський край, місцеві звичаї та традиції. Для гостей було надзвичайно цікаво дізнатись про те, як здібності підростаючого покоління. Діти мали можливість  на релакс-майданчику  відпочити, подивитись мультфільми на DVD , взяти участь у вікторині, пограти в лото, продемонструвати свої знання  під час казкової вікторини «Казкова мозаїка від Петриківської районної бібліотеки для дітей».

 

         Майстер-клас петриківського розпису, який провела бібліотекар абонементу РБ Пікуш С.П. сподобався гостям і мав великий попит серед родин з дітьми.

          Петриківська малеча під час заходу привертала увагу своєю колоритністю і талантами: Мальвіна (Рудовол А.), зайчик (Завалипіч Н.), бджілка (Потапенко М.), дві україночки (Пікуш А., Клименко Л.), маленький козачок (Шевчук Б.).

           Цікаво була представлена акція «Жива скульптура» (Акція «Homo legens»), в якій взяли участь Макаренко К. (тинейджер), Шевчук Л.(молода мама), Бутко А. (східна красуня), Родочінова Р. (домогосподарка). Мета цієї акції – виховання любові до книги і читання, девіз: «Читаємо ми – читайте всі!».

            Турагенство «Журналія» (конкурсно-розважальна програма). Під час якої гості дізналися про дитячі журнали, які передплачує бібліотека для дітей.

 

            Під час театралізованої заочної екскурсії по Петриківській бібліотеці ідей бібліотекарі розповіли гостям про проекти і програми, які зараз діють у районній бібліотеці для дорослих і районній бібліотеці для дітей «Ех ідеї гарні! Пропонуємо від душі!». Проекти «Бібліотека і громада – будуємо мости взаємодії» (РБ) та «Дитяче читання для серця і розуму» (РДБ) завдяки підтримці міжнародних організацій, місцевої влади, громади селища успішно реалізуються і вже покращили життя, розвитку і дозвілля великих і малих жителів селища. Колеги з інших бібліотек області виявили зацікавленість досвідом роботи РКЗК «Петриківська ЦБС». Поет Віннік А. подарував декілька збірок: «Шляхами спраглої душі», «Мініметаполірефлексії» щиро привітав колег зі святом та зізнався в любові до Петриківки.

           Біля експозиції петриківських бібліотек було людно, бо розрахована вона і на дорослих і на дітей. Сімейні пари підходили і залишалися надовго, бо діти бавились іграшками, дивились мультфільми на DVD, переглядали яскраві нові книги і журнали, грали в ерудит-ігри на ноутбуках, малювали фарбами петриківський розпис або крейдою на дошках, грали в лото, відгадували загадки, від цього отримували велику насолоду.

           Найактивніші відвідувачі не залишились без подарунків, які отримали від бібліотекарів

              Елементи успіху в роботі бібліотеки продемонстрували бібліотечні працівники РБ та РДБ: Шумейко Н.С., Потапенко Ю.В., Мороз С.І.,       Пікуш С.П.,  Родочінова Р.С., Завалипіч О.В., Бутко О.В. та завідуюча КЗК «Шульгівська с/б» Клименко Л.І.

               Відзначу те, що колеги уміло переплили традиції з інноваціями, креативно підійшли до організації дозвілля відвідувачів, залучили нових читачів, долучили прихильників Петриківського розпису до творчості, здобули багато друзів, продемонстрували – у Петриківці вміють і бажають працювати творчо, змінювати роботу бібліотеки на краще, долучати до цього процесу владу, спонсорів, читачів, мешканців селища.

              Фінансову допомогу надали Рудовол С.І., Шишацька Ю.В., за що їм велика подяка.

               Експозицією зацікавили іноземні громадяни, які за допомогою перекладачів дізнавались про цікаві сторінки Петриківського краю, про роботу бібліотек Петриківщини.

                Бібліотекарі довели в черговий раз, що вони обрали свій стиль, індивідуальний шлях розвитку, враховуючи особливість району, вимоги часу, а також продовжують і розповсюджують кращі традиції попередніх поколінь, перебуваючи у постійному пошуку нового.

Переглядів: 662 | Додав: Flash | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0