Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 06:47

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Березень » 31 » Молодь за здоровий спосіб життя
13:37
Молодь за здоровий спосіб життя

      Проблема збереження здоров'я має давні традиції в історії розвитку людства. Лише з плинністю часу з'являються все нові й нові фактори, що сприяють руйнації найбільшої цінності людського буття. Добре відомо, що збереження здоров'я в його первинному вигляді практично не можливе (через ряд зовнішніх і внутрішніх чинників та самого фізіологічного процесу старіння людини). На сучасному етапі існування людства на Землі з'явилось безліч нових факторів, які призводять до різнотемпових руйнаційних процесів в організмі людини.
Як свідчать результати  досліджень, в тому числі і результати національного опитування молоді 10-22 років показники поведінки учнів та молоді, що вже вийшли зі шкільного віку, вказують на відсутність навичок збереження здоров'я. Регулярне заняття фізичною культурою не стає звичною нормою для більшості молодих людей, стрімко поширюється вживання алкогольних напоїв, типовою є часта зміна сексуальних партнерів.   Залишається високим рівень захворювань, що передаються статевим шляхом. Соціально небезпечною проблемою став СНІД (ВІЛ-інфекція): за темпами розвитку цієї епідемії Україна посідає одне з перших місць у світі. Переважна більшість ВІЛ-інфікованих наркомани — особи віком від 15 до 30 років; спостерігається зростання ВІЛ-інфекції серед наркоманів-підлітків і дітей.     Освіта та здоров'я також є взаємодоповнюючими компонентами успішного повсякденного буття дітей та молоді. Результати різноманітних досліджень дозволяють стверджувати, що традиційна система освіти більшою мірою орієнтована на здобуття знань та інформації, а формування життєвих умінь і навичок недостатнє, рівень підготовки дітей до самостійного життя не відповідає сучасним вимогам. Підліткам потрібні не лише знання, а й життєві навички, що допомагають робити життєвий вибір, досягати цілі, коригувати поведінку, оцінювати ризики, зберігати і покращувати здоров'я та якість життя. 

   30 березня 2015 року  пройшла година здоров’я  у Петриківській районній бібліотеці для  студентів ПТУ 79  (групи Х- 13 та Х-14  керівники Дарадан О.І. та Костоглод Т.Г.), на якій обговорювались питання  здорового способу життя молоді. Супроводжували захід  відеоролик «Здорова молодь – здорове майбутнє» , лялькова вистава  «Івасик Телесик» на сучасний лад для молоді. Ведучі   Пікуш Світлана  та Усик Світлана у своїй розповіді неодноразово наголошували  на тому, чого  не варто робити , щоб зберегти своє здоров’я.  А вже , якщо і виникли  якісь проблеми чи запитання, то варто звертатись до фахівців за цілодобовим  анонімним телефоном  по Україні  та телефону кабінету «Довіра»  Петриківської ЦРЛ.

  

Переглядів: 578 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0