Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 23:08

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » "Коли-небудь ми станемо щасливими"
15:07
"Коли-небудь ми станемо щасливими"

      27 жовтня 2016 року  у читальній залі  Петриківської районної бібліотеки відбувся показ документального кіно про права людини  в рамках кіноклубу «Docudays UA Пектораль», в якому взяли участь учні ПТУ 79. Для перегляду був обраний фільм польського режисера Павла Височанського "Коли-небудь ми станемо щасливими".

У фільмі йдеться про Даніеля, юнака з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій південній Польщі. Даніель прагне вирватися з суцільної бідності. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештається своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих про їхні мрії. Чи справдяться ті мрії бодай для когось? Поки він фільмує, перед нами розгортається прихована площина: любов між Даніелем та його харизматичною бабусею. Чи він коли-небудь спроможеться закінчити свій фільм?

Перед початком перегляду  модератор кіноклубу запропонувала  цікаву вікторину «Знавці правознавства»,  де  гості заходу мали змогу активно проявити себе,відповідаючи на каверзні запитання. Підлітки ознайомились з процесом виникнення законів та правил у суспільстві, на різноманітних прикладах із реального життя,  навчилися навичкам роботи з правовими документами.

У ході перегляду стрічки  модератор  робила  "стоп-кадри" на ключових переломних, спірних сценах для того,щоб обговорювати окремі сюжетні моменти.

Показ  фільму завершився риторичним питанням: Чи можна «забезпечити щастя»? Після жвавої дискусії  всі разом дійшли до висновку,що насамперед треба знайти себе, повірити в себе, переконатися, що з тебе вийде людина, і тільки тоді можна буде найти своє місце в житті, своє щастя. А в чому воно щастя? Щастя-це просто і складно. Щастя - це бути необхідним, потрібною людиною, це любити життя, людей, свою майбутню професію. Щастя-це птах, яку ти хочеш зловити, а вона не дається, відлітає, піднімається все вище і вище. Можна помилятися, спотикатися, падати. Але головне-перебувати в русі. 

  

Переглядів: 418 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0