Петриківська районна бібліотека

Четвер, 16.05.2024, 04:25

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Грудень » 10 » "КІНОКЛУБ DOCUDAYS UA В БІБЛІОТЕЦІ"
15:59
"КІНОКЛУБ DOCUDAYS UA В БІБЛІОТЕЦІ"

Влітку 2015 року Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Програма «Бібліоміст» оголосили конкурс серед бібліотек-членів Програми «Бібліоміст» на участь у створенні кіноклубів медіа просвіти з прав людини Docudays UA.

 8 червня 2015 року Петриківська районна бібліотека подала заявку  до участі у конкурсі "КІНОКЛУБ DOCUDAYS UA В БІБЛІОТЕЦІ".

Працівники бібліотеки зацікавились  проектом  кіноклубу медіапросвтіи з прав людини Docudays UA, адже метою  діяльності мережі кіноклубів є формування цінностей прав людини, розвиток критичного мислення, підвищення правової грамотності та естетичне виховання.

І вже на початку липня,  отримали позитивну відповідь. Серед 30 найсильніших із поданих на конкурс заявок, конкурсна комісія відібрала заповнену та надіслану заявку на участь у Конкурсі нашої книгозбірні.

 

4-5 листопада у Києві  відбувся тренінг для модераторів клубів DocuDays на якому Петрикківську районну бібліотеку представляла модератор майбутньго кіноклубу  Олеся Завалипіч, бібліотекар відділу комплектування.                         

В роботі тренінгу для модераторів клубів Docudays UA взяли участь: Ярослава Титаренко, заступник директора, програма «Бібліоміст», Геннадій Кофман, програмний директор Docudays UA, Тетяна Мала, pr-менеджер Docudays UA та Валентина Потапова, координатор освітніх програм ЦГП «Альменда», медіа педагог.

Отримані під час тренінгу знання допоможуть при створенні постійно діючого кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Петриківській районній бібліотеці, а перегляд фільмотеки найкращих документальних фільмів фестивалю Docudays UA сприятимуть активізації діалогу про права людини серед нашої молоді.

Саме для того, аби кожна людина в Україні змогла подивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу, розвиваючи при цьому власне критичне мислення та формуючи ставлення до людської гідності, як до найвищої цінності, організатори зробили свій фестиваль Мандрівним. Петриківська районна бібліотека не слала виключенням                                                         .

18.11 пройшов пробний  показ документального кіно Вадима Ількова «Вальс Алчевськ» за участю студентів ПТУ 79, психолога, представників юстиції, кординатора ХІІ Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Катериною Зезюліною .

Учасники цієї зусрічі не лише подивилися кінофільм, у якому показано фрагмент з життя творчого десанту квартету вітчизняних музикантів та поета Сергія Жадана на тимчасово окуповану малу батьківщину останнього, спілкування митців з деякими місцевими жителями, а й після його просмотру обмінялися баченням основної сюжетної лінії.

Наприкінці листопада  у нас з`явилося можливість взяти  участь в Школі Прав людини, яка відбулись в Освітньому Домі Прав людини м. Чернігів з 3 грудня по 6 грудня. Програма цієї Школи була зорентована на модераторів нових та нещодавно відкритих кіноклубів Docudays UA.                                                                                                                                                                                                 

За мету органазатори мали : посилення спроможності куноклубів у просвітньоцької діяльності з прав людини.

Майбутні  організатори та модератори кіноклубів опанували основи знань про права людини і документальне кіно як інструмент їх утвердження.

                                                                                           

За результатами навчання модератору майбутнього кіноклубу Завалипіч Олеся Валеріївні експерт з  медіа освіти Валентина Потапова вручила сертифікат який засвідчує участь у тренінгу «Школа  з прав людини для регіональних модераторів Кіноклубів Docudays UA».

                                                                                             

 

Доповідачі, тренери, експерти, спостерігачі, організатори:

        

Валентина Потапова - Координатор проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», заступник голови Центру громадянської просвіти «Альменда»,експерт з  медіа освіти.

Сергій Буров - Українська Гельсінська спілка з прав людини (Київ, Україна), координатор Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”; Освітній дім прав людини в Чернігові, голова правління; Громадська організація MART (Чернігів, Україна), директор.

Кирило Єкимов - Директор ГС Освітній Дім з прав людини – Чернігів, експерт

Максим Єлігулашвілі  - Українська Гельсінська спілка з прав людини (Київ, Україна), координатор напрямку неформальна освіта, тренер  Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”;

Захід проходив в рамках проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», що реалізує Українська Гельсінська Спілки з прав людини (УГСПЛ)  при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED).

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 753 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0