Петриківська районна бібліотека

Вівторок, 14.05.2024, 12:03

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Травень » 12 » До Дня Великої Перемоги
17:23
До Дня Великої Перемоги

Клуб "Від усієї душі" - дітям війни!

 

Чергове засідання Клубу "Від усієї душі", що традиційно пройшло у читальному залі Петриківської районної бібліотеки, цього разу було присвячене 69-й річниці капітуляції фашистської Німеччини, 69-му Дню Великої Перемоги народів Радянського Союзу  у Великій Вітчизняній війні і дітям війни, чиє дитинство захмарила найстрашніша бойня в історії людства.

 

Так сталося, що більшу і найактивнішу частини учасників нашого Клубу складають саме народжені у довоєнні та воєнні роки. Вони не на словах, не з книжок чи кінофільмів знають, що таке війна. Представники цього покоління свято вірять у те, що Велика Вітчизняна війна назавжди лишиться останньою з воєн на території ріднокраю і всієї України.

Ми так побудували сценарій травневого клубного засідання, щоб у ньому знайшлося місце і для спогадів очевидців про своє воєнне дитинство, і для живого спілкування, і для пісень  фронтових і на фронтову тематику, і для декламування улюблених віршів, і для перегляду фільму "Діти війни".

Під час будь-яких заходів за участю наших славних ветеранів завжди "на ура!" сприймаються виступи малечі з дитсадка "Сонечко". Нинішнє засідання Клубу "Від усієї душі" ще раз чудово підтвердило це правило.

А як тепло присутні вітали пісні у виконанні народного фольклорного ансамблю "Журавочка", самодіяльного композитора Олександра Лісного (соло і у тріо з Станіславом Раїльченком та Володимиром Глущенком), декламування віршів ведучими, Вірою Козачок і, особливо, Оленою Ямпольською...як, в унісон звучали голоси усіх запрошених на це свято. коли вони співали "Землянку", "Катюшу", "День Победы"...

Звичайно ж, це клубне засідання найбільше з усіх присутніх у читальному залі дітей війни запам"ятається ветеранам-педагогам Катерині Андріївні Гречановій і Ользі Іванівні Петровській та голові районної ради ветеранів війни і праці Миколі Некифоровичу Загребельному, яким були присвячені окремі розповіді.

Дослідження нашими бібліотекарями біографій Катерини Андріївни, Ольги Іванівни і Миколи Никифоровича вкотре підтвердили істину: які б негаразди, катаклізми, лихоліття не супроводжували наші дитячі роки, вони завжди будуть невіддільні від світлих, добрих мрій, надій і сподівань.

 

Користуючись нагодою, щиро вітаємо усіх жителів Петриківщини з Днем Перемоги, бажаємо усього найкращого та висловлюємо тверде переконання у тому, що нинішні протистояння в Україні вже невдовзі закінчаться і наша держава знову стане взірцем мирного життя для людини і в ім"я людини!

 

Оксана Насонова, директор Петриківської ЦБС. 

Переглядів: 516 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0