Петриківська районна бібліотека

Середа, 15.05.2024, 01:04

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Квітень » 30 » Бібліотечно-інформаційні ресурси та послуги для громади: сучасне бачення методиста
12:39
Бібліотечно-інформаційні ресурси та послуги для громади: сучасне бачення методиста

Методичний центр ДОУНБ використовує різноманітні засоби для формування і розширення світогляду бібліотечних працівників. Це й традиційні, випробувані часом форми, і нові, сучасні, інтерактивні.

28 квітня 2015 року бібліотечні працівники Дніпропетровської області долучилися  до участі у традиційному бібліотечному освітньому проекті «Обласна квітнева школа методиста». Представником від РКЗК «Петриківська ЦБС» була  бібліотекар РБ Пікуш С.П.

Відкрила обласну квітневу школу методиста директор ДОУНБ ім.. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія Тітова Н.М., яка охарактеризувала сучасні напрацювання бібліотек області та окреслила пріоритети їх подальшого розвитку. Ознайомила присутніх з нотатками з VIII Всеукраїнської науково - практичної конференції «Бібліотека і книга в контексті часу»(квітень , 2015) , де піднімалося питання про шляхи реформування публічних бібліотек.

Фахівці методичної служби обласних бібліотек надали змістовні консультації, які допоможуть суттєво вдосконалити роботу методичних відділів ЦБС області.

Бібліотечний потенціал Дніпропетровщини представила завідуюча відділом наукової організації та методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньова І.О. , яка у своєму виступі «Публічна бібліотека – для всіх:сучасні виклики, зміст роботи , ефективність» відзначила активну роль бібліотечних установ у формуванні соціокультурного та інформаційного простору. Звернула увагу на першочергове завдання методиста, яке передбачає націленість бібліотечних працівників на передбачення всієї системи культурно-інформаційних очікувань користувачів, а не тільки на задоволення їх потреб, як думають багато колег. Тобто робота в «випереджаючому режимі», а не в режимі, що наздоганяє, «відкритість майбутньому», формування персонал-стратегії та «культури постійного вдосконалення».

 Завідуюча відділом методико-соціальної роботи та сприяння соціалізації молоді КЗК «Дніпрпетровська обласна бібліотека для молоді ім. М.Свєтлова» Спаріхіна Н.В., у своїй консультації «Публічна бібліотека – молодому поколінню: інноваційні ідеї на практиці» охарактеризувала таку категорію користувачів як юнацтво - період у житті молодої людини, коли вона формується як особистість. Кожна бібліотека напрацьовує свій шлях вирішення проблеми читання молоді. Запорука успіху - комплексний підхід, систематичність, креативність і партнерські відносини.

Консультація «Сучасні послуги для дітей як фактор інноваційного розвитку бібліотеки» завідуючої відділом удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей» Резніченко Н.Л. висвітлила питання задоволення потреб читачів-дітей та керівників дитячого читання: інноваційні ігрові форми роботи - вікторини, конкурси, флеш-моби, презентації дитячих книг і журналів. Вона також наголосила на участі бібліотек у цікавому і змістовному відпочинку дітей і підлітків.

         Впродовж роботи школи учасники ділилися своїм досвідом роботи, аналізували та виявляли проблеми методичної служби в бібліотеках.

Переглядів: 708 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0